USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Miksi valita välittäjä, eikä myydä itse? Miksi käyttää välittäjää?

Välittäjä tuntee markkinan parhaiten ja hänellä on usein verkostonsa kautta jo valmiita potentiaalisia ostajia kohteellesi. Myös hintaa neuvotellessa taitava ammattilainen saa varmasti parhaan mahdollisen hinnan asunnostasi. Asunnon myyntiin liittyy myös erilaisia velvoitteita esimerkiksi verottajan suuntaan. Välittäjä hoitaa nämä seikat puolestasi, joten näistäkään sinun ei tarvitse huolehtia.

Myyntihinta ja velaton hinta - mitä niillä tarkoitetaan?

Myyntihinta tarkoittaa hintaa jolla saat kohteen omistukseesi. Velkaosuus tarkoittaa osuutta yhtiön lainoista, jonka voit maksaa pois kaupanteossa tai lyhennellä tuota velkaa kuukausittaisena rahoitusvastikkeena. Velaton hinta tarkoittaa sitä hintaa, johon on myyntihinnan lisäksi laskettu asunto-osakkeen velkaosuus taloyhtiön lainasta.

Miksi oma asunto, eikä vuokra-asunto?

Oma asunto kannattaa ehdottomasti hankkia heti kun mahdollista. Omaa asuntoa maksat itsellesi etkä vuokraisännälle. Omaan asuntoon liittyy myös paljon vapautta vuokra-asuntoon nähden, sitä saat remontoida juuri itsellesi sopivaksi ja toteuttaa näin omia unelmiasi!

Kenen vastuulla on, jos myydystä kohteesta löytyy hometta tai jokin muu ongelma ilmenee?

Asunto-osakkeen eli esimerkiksi tavallisen kerrostalohuoneiston kaupassa vastuu rakenteellisista asioista ja täten myös ongelmista on yleensä yhtiöllä. Tämä tarkoittaa siis suomeksi sitä että kaikki osakkaat / asukkaat osallistuvat yhden huoneiston korjauskustannuksiin jos löytyy vaikkapa juurikin hometta tai kosteusvaurio kylpyhuoneesta. Kosteusvaurio voi olla myös myyjän vastuulla, jos osakas on tehnyt remonttia esimerkiksi ilman lupaa tai laiminlyönyt yhtiön ohjeistuksia.

Mitä tarkoittaa tarjouskauppa?

Tarjouskauppa usein hämmentää ihmisiä. Kyse ei ole huutokaupasta vaan tarjouskaupassa tarjoukset tehdään lähtöhinnasta ylöspäin. Usein tarjouskaupan tavoitehinta on noin 15% asetettua lähtöhintaa korkeampi. Jokainen tarjous näkyy julkisesti internetissä myös muille ostajille ja on voimassa 48 tunnin ajan. Näin muillakin ostajilla on mahdollisuus reagoida tehtyihin tarjouksiin. Myyjä ei tee tarjouskaupassa vastatarjousta, vaan hyväksyy tarjouksen, mikäli se on hänelle riittävä. Tarjouskauppa toimii tänä päivänä lähes kohteessa kuin kohteessa, mutta parhaiten se soveltuu keskusta-alueiden pienempiin asuntoihin, joille on lähtökohtaisesti eniten kysyntää. 

Milloin asunto kannattaa myydä?
On mahdotonta sanoa koska on paras hetki myydä. Jos sellaista jää odottelemaan sitä tuskin tulee koskaan. 
Miten valita oikea kiinteistönvälittäjä?

Hyviä välittäjiä on varmasti paljon. Valitse välittäjä jonka kanssa tulet hyvin toimeen ja jolle uskallat esittää myös niitä ”tyhmiäkin kysymyksiä”. Hyvän välittäjän saat kyselemällä tutuilta kokemuksia ja suosituksia tai soittamalla suoraan minulle, 044 077 8988 🙂 

Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon asuntoa ostaessa?
Asuntoa ostaessa tulee kiinnittää huomiota yhtiön tuleviin remontteihin. Remonteista kalleimpia ovat putki- ja julkisivusaneeraukset. Myös tontin omistajuuteen on syytä kiinnittää huomiota. Huomiota kannattaa kiinnittää enemmänkin tontinvuokrasopimuksen voimassaoloaikaan, kuin siihen onko tontti oma vai vuokrattu. Tietenkin oma tontti on iso plussa. Varsinkin keskusta alueelta on oikeastaan mahdotonta löytää uudehkoja omatonttisia yhtiöitä.
Välityspalkkio

Välityspalkkioni on 4% + alv / sopimuksen mukaan.

Miten asunnon myyntiprosessi etenee?

Myyntiprosessin ensimmäinen vaihe on tietenkin hyvän välittäjän valitseminen. Kun tarvittavat paperityöt on tehty varataan aikaa kuvaukselle ja stailaukselle. Meillä Bo LKV:lla jokainen asunto stailataan sisustussuunnittelijan toimesta ja kuvat ottaa alansa parhaimmistoon kuuluva ammattilainen.

Ensimmäisiin vaiheisiin asunnon myynnissä kuuluu myös tarvittavien asiakirjojen tilaaminen. Asunto-osakkeen myyntiin tarvitaan isännöitsijäntodistus, yhtiöjärjestys, energiatodistus, pohjakuva sekä tiedot yhtiön taloudellisesta tilasta. Näistä kaikista huolehtii ammattitaidolla välittäjä, eli huoli pois.

Kun on saatu hyvät kuvat ja syötettyä asunnon tiedot koneelle sekä tehtyä upea monivärinen myyntiesite voikin itse myynti alkaa! Meillä Bo:lla asunto julkaistaan jo näiden alkutoimenpiteiden aikana Sneakpeek -osioon, josta lähtee suoraan viestiä alueen asunnoista kiinnostuneille potentiaalisille ostajille. Sneakpeekin kautta onkin mahdollista tehdä suoraan kauppaa jo ennenkuin julkaisemme asunnon Etuoveen ja Oikotielle. Kannattaa siis ehdottomasti ottaa Sneakpeek seurantaan ja luoda sinnekin omia hakuvahteja. Sneakpeek on yrityksemme kehittämä ja rekisteröimä tuotemerkki.
 
Mikäli kauppaan ei päästä suoraan tämän ennakkomarkkinoinnin kautta on aika julkaista ilmoitus Etuoveen ja Oikotielle sekä yrityksemme omille nettisivuille. Seuraavaksi sovitaan aika ensiesittelylle. Useimmiten yleisesittelyt pidetään sunnuntaisin koska se on kovin vakiintunut käytäntö asuntokaupassa. Yksityisesittelyitä sovitaan sitten aina heti kun kiinnostunut asiakas soittaa ja tiedustelee aikaa esittelylle. Minusta on tärkeää että ostajaehdokas pääsee mahdollisimman pian katsomaan kohdetta ja miettimään heti tarjottavaa summaa. Näkemykseni mukaan lyhyt myyntiaika ja paras mahdollinen myyntihinta korreloivat useimmiten.
 
Asunnon markkinointi on myös äärimmäisen tärkeässä roolissa ja tässä onkin paljon eroja eri välitysliikkeiden välillä. Meillä Bo LKV:lla panostetaan paljon sosiaalisen median markkinointiin sillä haluamme näkyä siellä missä ihmiset tänä päivänä ovat eli Facebookissa, Instagramissa jne. Kirjoitamme myös blogitekstejä kiinnostavista kohteistamme ja houkuttelemme näin ostajia sivustollemme. Myöskään perinteikkäämpää mainontaa emme ole unohtaneet vaan näymme lähes joka viikko tyylikkäästi Pirkanmaan ykkösprinttimediassa Aamulehdessä.

JOS JOKU JÄI ASKARRUTTAMAAN, OTA YHTEYTTÄ NIIN VASTAAN KYSYMYKSIIN MIELELLÄNI!

+358 440778988 | valtteri@bo.fi 

TILAA ILMAINEN ARVIOKÄYNTI TÄSTÄ

Varaa maksuton arviokäynti niin tuon sinulle mukanani upean Bo -tuotelahjan!